Blog lampen en verlichting Straluma

Straluma houdt u graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van verlichting. Dit willen we graag met u delen door middel van dit blog. Hier leest u alles omtrent verlichting, interieurtips en woontrends. Volg ons blog en blijf op de hoogte van alle noviteiten uit de verlichtingswereld.

banner
Binnenkijken in Bosschenhoofd
Klantenservice
Onze collega’s van het lichtadvies hebben onlangs weer een aantal mooie projecten mogen uitvoeren. Zoals deze prachtige woning in Bosschenhoofd. Deze woning, mede voorzien van een perfect uitgewerkt verlichtingsplan, beschikt over een zeer originele wijnkelder! Dit is wat je noemt een echt droomhuis, kijk je mee?
Breng je huis tot leven met slimme verlichting | cashback actie
Aanbieding
Juist tijdens de koude winterdagen hebben we extra behoefte aan gezelligheid, warmte en veiligheid in ons huis. Daarbij speelt verlichting een grote rol. Met de slimme verlichting van Philips Hue kan je bovenstaande wensen eenvoudig realiseren.
Indien je nu een starterkit aanschaft krijg je tot € 30 cashback! Wil je profiteren van deze actie? Lees dan de actievoorwaarden en registreer je aankoop op de actiepagina van Philips.
Eén lamp; drie interieurstijlen
Inspiratie
Heb je dat wel eens? Je ziet een lamp en denkt ‘LEUK!’ En direct daarna denk je ‘dat staat niet in mijn interieur’! Lampen die je in eerste instantie echt mooi vindt, maar wellicht niet geheel in het plaatje passen. Dit ben ik thuis eigenhandig gaan testen. En als je diezelfde lamp nou eens net iets anders bekijkt, blijkt dat hij erg goed matched in diverse interieurstijlen!
Spiced honey | de mooiste lampen bij de kleur van 2019
Inspiratie
Wanneer Flexa de kleur van het jaar bekend maakt gaan wij ook hard aan de slag. Dan duiken wij onze showroom in en scoren de mooiste verlichting passend bij de nieuwe kleur van het jaar. Dit jaar is de kleur van het jaar Spiced Honey. De warme amber kleur is gekozen om het optimisme van nu te weerspiegelen. Het ‘let the light in’ gevoel.

De kleur is veelzijdig genoeg om rustgevend, gezellig of levendig te zijn. Flexa heeft bij de kleur van het jaar 4 sfeervolle kleur paletten geselecteerd. En wij hebben bij elk ervan enkele mooie lampen geselecteerd.
Sfeervolle verlichting van Light & Living
Inspiratie
Voor uiteenlopende woonstijlen een hedendaagse collectie: dat is Light & Living. Op het gebied van decoratieve verlichting en woonaccessoires biedt Light & Living een omvangrijke collectie voor een scherpe prijs. Van klassiek tot trendy, van romantisch tot stoer, er is voor ieder wat wils. Light & Living staat niet voor een bepaalde stijl of uitstraling, maar staat meer voor een betaalbaar en actueel product waarbij u waar voor uw geld krijgt.
Kooilampen; nostalgisch en modern!
Inspiratie
Kooilampen zijn stoere en robuuste lampen die tegen een stootje kunnen. Kooilampen bestaan al heel lang en werden gebruikt in fabrieken, mijnen, stallen en op schepen. Om de lichtbron te beschermen werd deze voorzien van glas en een metalen kooi. De kooilamp was dan ook hoofdzakelijk functioneel bedoeld.

Met de opkomst van de industriële woontrend is de vraag naar nostalgische draadlampen gegroeid. Geen wonder, want ze ogen fantastisch! Wij bieden je hier een ruime collectie kooilampen voorzien van glas en kooilampen zonder glas. Van ontwerpen trouw aan de geschiedenis van de scheepslamp tot modern vormgegeven kooilampen met een knipoog naar het verleden. De huidige kooilampen zijn zowel functioneel als decoratief.
Glazen verlichting voor elke woonsmaak
Inspiratie
Glas is al heel lang niet meer weg te denken uit het interieur. Glas wordt al gebruikt voor verlichting sinds de olielamp en de gaslamp. Tegenwoordig is glas overal. De glazen lamp is weer helemaal on trend! Dat is niet vreemd, want glazen lampen zijn echte pareltjes in het interieur.
Top 10 | glazen lampen
Duurzaamheid & sfeervol licht in huis
Uitleg
Hoewel duurzaamheid van alle tijden is zien we dat in 2019 duurzaamheid een ware trend wordt. Niet alleen halen we de rood-oranje aardetinten en veel groen in het interieur, maar ook gaan we kijken naar hout en kurk uit duurzaam beheerde bossen en lokale producten met een kleine CO2 voetprint. Maar duurzaamheid is meer dan alleen een bron van inspiratie, duurzaamheid is de balans tussen natuur/milieu en de commerciële mens.
De beste verlichting voor ‘luxury living’
Inspiratie
De trends in 2019 tonen aan dat het allemaal chiquer en luxer mag. Rijke, diepere kleuren, overdadiger en luxere materialen. Denk hierbij aan leer en fluweel in groen, blauw en kleuren van aarde & specerijen. Accessoires in (mat) goud en zwart en veel gebruik van glas. Luxury gaat om grote gebaren en echte eyecatchers! Klink prachtig, maar hoe pas je dat toe in je eigen huis? En wat is dan de mooiste "luxe verlichting"?
VTwonen & design beurs 2018
Inspiratie
Gluren bij de buren is een van de leukste dingen. Een hele beurs vol ‘buren’ is daarom het summum! Om dat te realiseren zijn wij een dag gaan rondneuzen op de VT wonen&design beurs en we hebben prachtige stands met sfeervolle kamers gezien. Uiteraard hebben wij een bril gemaakt van lampen, dit zijn dus de verlichtingstrends die ons zijn opgevallen. Kijk je mee?

Archief