Blog lampen en verlichting Straluma

Straluma houdt u graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van verlichting. Dit willen we graag met u delen door middel van dit blog. Hier leest u alles omtrent verlichting, interieurtips en woontrends. Volg ons blog en blijf op de hoogte van alle noviteiten uit de verlichtingswereld.

banner
EU-regelgeving verlichting
Uitleg
Duurzaamheid is van levensbelang. Wanneer wij op de juiste manier omgaan met de aarde kunnen de toekomstige generaties er ook nog plezier van hebben. In diverse bedrijfstakken is het belang van duurzaamheid goed merkbaar, energiebesparende oplossingen zijn dan ook aan de orde van de dag. Zo ook in de verlichtingsbranche. De gloeilamp was al verboden, nu komt daar ook de halogeenlamp bij. Energie slurpende lichtbronnen zijn uit de gratie, LED is de toekomst.
Alle licht types en hoe je ze gebruikt
Uitleg
Het is niet alleen de vormgeving van een lamp die de sfeer in een ruimte bepaalt, maar juist het soort licht. De meest sfeervolle ruimtes hebben een goede balans tussen de verschillende soorten licht. We kennen drie soorten licht; direct licht, indirect licht en diffuus licht. Meer weten over deze soorten licht en hoe je ze kunt gebruiken? Lees snel verder …
Binnenkijken in een Rotterdams appartement
Inspiratie
Onze lichtadviseur heeft een Rotterdams appartement voorzien van een prachtig lichtplan. De bewoners zijn zeer tevreden en onder de indruk van het kennisniveau van de lichtadviseurs bij Straluma. Wij willen je graag laten zien wat een doordacht lichtplan doet binnen een interieur. Kom je even binnenkijken?
Sfeer in huis met warm licht
Inspiratie
Na een lange dag is er niets fijner dan thuiskomen in een huis wat je als ware omarmt wanneer je er binnen stapt. Dat warme gevoel krijg je niet alleen van een goedwerkende kachel of een inrichting waar je blij van wordt, maar dit realiseer je vooral door het gebruik van de juiste verlichting. De kleur en kleurtemperatuur van het licht is dan ook cruciaal. Maar hoe krijg je de nostalgische kleur van gloeilampen nu deze zo goed als uitverkocht zijn?
Balken zelf samenstellen
Uitgelicht
De eettafel van je dromen, heerlijke eettafelstoelen, leuke accessoires, maar toch is je eethoek nog niet zoals je wil. Je bent opzoek naar de perfecte eettafelhanglamp. Na lang rondzoeken op internet heb je al een aantal bijna goede lampen gezien, maar ze passen allemaal net niet in het plaatje in je hoofd. Dan is het tijd om een bezoekje te brengen aan onze showroom! Samen met onze experts kunt u het plaatje werkelijkheid proberen te maken door bijvoorbeeld zelf uw lamp samen te stellen.
Binnenkijken in Bosschenhoofd
Inspiratie
Onze collega’s van het lichtadvies hebben onlangs weer een aantal mooie projecten mogen uitvoeren. Zoals deze prachtige woning in Bosschenhoofd. Deze woning, mede voorzien van een perfect uitgewerkt verlichtingsplan, beschikt over een zeer originele wijnkelder! Dit is wat je noemt een echt droomhuis, kijk je mee?
Breng je huis tot leven met slimme verlichting | cashback actie
Aanbieding
Juist tijdens de koude winterdagen hebben we extra behoefte aan gezelligheid, warmte en veiligheid in ons huis. Daarbij speelt verlichting een grote rol. Met de slimme verlichting van Philips Hue kan je bovenstaande wensen eenvoudig realiseren.
Indien je nu een starterkit aanschaft krijg je tot € 30 cashback! Wil je profiteren van deze actie? Lees dan de actievoorwaarden en registreer je aankoop op de actiepagina van Philips.
Eén lamp; drie interieurstijlen
Inspiratie
Heb je dat wel eens? Je ziet een lamp en denkt ‘LEUK!’ En direct daarna denk je ‘dat staat niet in mijn interieur’! Lampen die je in eerste instantie echt mooi vindt, maar wellicht niet geheel in het plaatje passen. Dit ben ik thuis eigenhandig gaan testen. En als je diezelfde lamp nou eens net iets anders bekijkt, blijkt dat hij erg goed matched in diverse interieurstijlen!
Spiced honey | de mooiste lampen bij de kleur van 2019
Inspiratie
Wanneer Flexa de kleur van het jaar bekend maakt gaan wij ook hard aan de slag. Dan duiken wij onze showroom in en scoren de mooiste verlichting passend bij de nieuwe kleur van het jaar. Dit jaar is de kleur van het jaar Spiced Honey. De warme amber kleur is gekozen om het optimisme van nu te weerspiegelen. Het ‘let the light in’ gevoel.

De kleur is veelzijdig genoeg om rustgevend, gezellig of levendig te zijn. Flexa heeft bij de kleur van het jaar 4 sfeervolle kleur paletten geselecteerd. En wij hebben bij elk ervan enkele mooie lampen geselecteerd.
Sfeervolle verlichting van Light & Living
Inspiratie
Voor uiteenlopende woonstijlen een hedendaagse collectie: dat is Light & Living. Op het gebied van decoratieve verlichting en woonaccessoires biedt Light & Living een omvangrijke collectie voor een scherpe prijs. Van klassiek tot trendy, van romantisch tot stoer, er is voor ieder wat wils. Light & Living staat niet voor een bepaalde stijl of uitstraling, maar staat meer voor een betaalbaar en actueel product waarbij u waar voor uw geld krijgt.

Archief